Tuindorpweg 41A, Maarn: open tot 17.30 uur
Bel ons direct: 0343 444 773

Hoflaan 2

3956 EE, Leersum

€ 1.345.000,- k.k.

Dit vrijstaande historische pand bestaat uit een horeca gelegenheid met daarboven een zelfstandig, fraai en uitermate ruim appartement. Het pand herbergt een rijke historie: Het is begin 20e eeuw gebouwd als graanpakhuis met daarvoor een tramhalte met een laad- en losplaats. Daar dankt het pand haar naam aan: “De Remise”. Het monumentale pand ligt aan de doorgaande weg van Leersum op een uitstekende zichtlocatie en heeft een terras op eigen grond, wat bij mooi weer een echte trekpleister is. Leersum is als onderdeel van het nationale park de Utrechtse Heuvelrug een aantrekkelijke plaats voor wonen, werken en recreatie en ligt centraal midden in Nederland.

De Utrechtse Heuvelrug en ook Leersum is al jaren in trek bij veel (jonge) gezinnen uit de grote steden, die zoeken naar rust en groen. Deze tendens zorgt voor een verjonging van de bevolking, waardoor Leersum zijn levendigheid nu en in de toekomst behoudt.

Het karakteristieke pand dateert van 1905 en heeft de status van gemeentelijk monument. Zowel in als om het pand treft u nog vele authentieke details aan die herinneren aan de oorspronkelijke functie: graanpakhuis. De huidige bestemming is restaurant, met daarboven een royaal appartement. De aanwezige inventaris en apparatuur van het restaurant is bij de koop inbegrepen.

Restaurant / begane grond:
Het restaurant is toegankelijk via het terras aan de Hoflaan. De sfeervolle ruimte met een bar is speels ingedeeld met een hoogteverschil en een aparte zijkamer. Dit geeft de ruimte een geborgen sfeer. Het restaurantgedeelte is 150 m2 groot. Achter de bar is nog een extra afgesloten ruimte van ongeveer 28 m2. Momenteel zijn er 60 zitplaatsen maar het aantal is uit te breiden naar maximaal 110 gasten (hiervoor zijn de tafels aanwezig). In het souterrain zijn de moderne toiletten en een kleedruimte voor personeel te vinden.

Keuken:
De restaurantkeuken van 45 m2 is voorzien van een moderne PALUX keuken. Er is goed gekeken naar een praktische routing. Er is een groot werkblad met 2 werkbank-koelingen en 1 werkbank-vriezer, een Rational Self Cooking Center en een Mibrasa houtskool oven. Daarnaast is de keuken voorzien van een dubbele friteuse, 2 pits gasfornuis, Variokookplaat, warmtebrug en is een bordenwarmkast aanwezig.

De naastgelegen ruime spoelkeuken van 8 m2 met rollenbank is voorzien van een Rhima PRM 7 voorwasmachine en een Rhima doorschuifvaatwasser WD 7 plus Green wasemcondensunit alle twee de machines zijn voorzien van een automatische kap. Deze machines worden gevoed door een omgekeerde Osmose installatie RO14 met breaktank unit.

In de voorraadruimte zijn twee energiezuinige dubbele horeca koelkasten en één dubbele horeca vrieskast van Afinox aanwezig.

Daarnaast is er een grote mise-en-place ruimte van 20 m2. Deze ruimte kan eventueel ook dienen als uitgifte ruimte voor bijvoorbeeld ijsverkoop.

Appartement:
Het appartement heeft een eigen ingang, die ook via het restaurant bereikbaar is. Ook in het riante appartement zijn nog vele originele details van het oude pand terug te vinden. De uitermate grote woonkamer heeft een oppervlakte van maar liefst 125 m2 en reikt tot in de nok van het dak. Hier hangen nog de oude katrollen, waarmee in het verleden de zakken graan opgehesen werden. Ook is er een vide.

Achter de woonkamer ligt een aparte keuken van ongeveer 32 m2. Uiteraard is er de nodige inbouwapparatuur en de keuken is afgewerkt met een granieten aanrechtblad. Op de vloer liggen plavuizen met comfortabele vloerverwarming.
De openslaande deuren bieden toegang tot een groot terras.

Het appartement beschikt over drie slaapkamers. de grootste is ongeveer 15 m2 en heeft toegang tot een vide/bergzolder. Daarnaast zijn er 2 slaapkamers van circa 8 m2.
De badkamer is ongeveer 13 m2 groot en ook weer sfeervol ingericht. Er is een douche en een vrijstaand bad. In de centrale hal van het appartement is het aparte toilet te vinden.

Bijzonderheden:
Bouwjaar: 1905
Kadastraal bekend: Leersum sectie D nummer 2226
Bestemming: Horeca
Perceelgrootte: 670 m2
Oppervlakte horeca: ca. 248 m2
Oppervlakte appartement: ca. 223 m2
Inhoud: ca. 2.162 m3
Isolatie:
Verwarming/warm- 3 cv ketels
watervoorziening:

• monumentaal pand met horeca bestemming;
• Gelegen op goede zichtlocatie aan doorgaande weg;
• Restaurant met 60 tot 110 zitplaatsen;
• Keuken en spoelkeuken recent volledig vernieuwd;
• Inventaris restaurant is inbegrepen;
• Ruim terras, een echte trekpleister in de omgeving;
• Fraai appartement op de verdieping met eigen ingang.

Algemeen:
Leersum vormt een onderdeel van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het dorp ligt midden in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland met een gevarieerd landschap van bos en heide dat garant staat voor rust en natuurschoon. Het dorpse karakter harmonieert uitstekend met de vele voorzieningen. Zo is er een aantrekkelijk en levendig winkelcentrum, een keur aan horeca en het multifunctionele cultuurhuis ’de Binder’ met een theaterzaal, een uitgebreide bibliotheek, een moderne grote sporthal en alle mogelijke vormen van kinderopvang. Ook zijn er in Leersum verschillende basisscholen. Aan de zuidrand van het dorp liggen uitgestrekte weilanden met heerlijke vergezichten, terwijl aan de noordrand bossen het dorp omarmen. Leersum ligt centraal in het land vlakbij uitvalswegen naar Utrecht en Arnhem. Daarnaast is er een goede openbaar vervoer verbinding voorhanden.
  • 670 m2
  • slaapkamers


Bekijk meer woningen